Prima pagină > arts&roll, Proză > Dileala lui Salam

Dileala lui Salam

Noaptea trecută am văzut cîteva filme ale lui George A. Romero, am băut niște beri și am fumat aproape un pachet și cînd totul s-a terminat mi-am dat seama ce nasol ar fi dac-ar începe și la noi o molimă, dar în loc de zombi sau de virusuri demente populația să fie afectată de dileala lui Florin Salam. Să vezi pe stradă grupuri grupuri de salamizați, cu buze groase și cefe grase, cu burți și șunci, mișcîndu-se greoi, dînd din mîini și bolborosind, urlînd s-a terminat cu jmekeria, începe nebunia și apoi răgnind vocalize care-ți zdruncină creierii, prrrrr-ța-ța, prrrrr-ța-ța, prrrrr-ța-ța, prrrrr-ța-ța-ța-țu-ța, angîn-gîn-gîn-gîn gu-ga-gu-ga, angîn-gîn-gîn-gîn gogogo-gaga-gugu-ga, prrrrr-ța-ța, prrrrr-ța-ța, prrrrr-ța-ța.

Mi s-a făcut dintr-o dată frică. Am văzut de atîtea ori grupuri de țigani mîncînd semințe, în fața geamurilor desfăcute prin care năvălesc în stradă suite de onomatopee guturale, nebunia lui Salam, ceva ca un focar de infecție care-i anesteziază pe toți, îi tîmpește, îi posedă și-i transformă într-o masă amorfă de zombați salamizați, avizi, însetați de prozeliți, ca un organism care caută materie să se dezvolte, ca o plagă dornică să se răspîndească, o epidemie ce nu mai cunoaște limite, ce atacă fără milă și face milioane de victime, transformîndu-i pe toți la înfățișare și la minte, reducîndu-i pe tot la statul de copii nereușite ale lui Salam, atrofiindu-le orice urmă de inteligență și degenerînd limbajul, pînă ajunge nearticulat, prrrrr-ța-ța, prrrrr-ța-ța, prrrrr-ța-ța, gogogo-gaga-gugu-ga.

Deja îi simți aproape, gata să izbucnească, îi vezi pe cei mai predispuși îmbolnăvirii aproape de tine, în metrou, în autobuz, la coadă la covrigi, în barul în care-ți bei liniștit cafeaua și nu știi cînd va suna dintr-o dată un telefon, cu o sonerie dintr-aia șmecheră, lelele-lolo-lalal, lelele-lehehe-lele lolo lala, dă-i cu banii! și ca la un semnal se activează toți, îi apucă pe toți ca și cum virusul s-ar declanșa pe acești stimuli, la ceste vibrații joase din vocea manelistului, la acordurile alea de sorginte țigănească trecute prin mahalale, suferind mutații de la o generație la alta pînă au ajuns să devină nocive ca bomba nucleară, să iradieze mințile golite și să le umple cu idealuri și măreție, frăție și bogăție, dușmănie și mult mai multă dușmănie, pînă creierele colapsează și primii salamizați sunt gata să atace, să urle și să se răspîndească peste tot, cuprinzînd orașul, cotropind orașul, devorîndu-l, apoi țara, continentul, fără limite, fără număr.

Nici nu-ți trebuie ureche muzicală, ai putea chiar să nici nu-i auzi ca să-i recunoști. Sunt mulți, sunt puternici, dar sunt lipsiți de minte, la fel ca orice zombies din filme. Și sunt la fel de înfometați ca aceștia, sunt mulți și proști și înfometați de creier, ca în The Night of The Living Dead sau alte filme de gen. Atacă numai în grupuri și copleșesc prin forță și brutalitate, intimidînd și paralizînd victimele cu frică, o frică pe care ar trebui s-o simțim cu toții, chiar acum. Cum ar fi ca peste cîteva momente să te trezești în trupul lui Florin Salam, trăind viața lui, lăsîndu-ți corzile vocale să turbeze scoțînd sunetele acelea de amfibian eșuat pe uscat? Gîndește-te cum te-ai simți să te privești într-o vitrină și să vezi că ai buze groase și fălci, că ai lanț de aur la gît, tatuaje, tricou superstrîmt peste burtă, blugi jmekeri și pantofi cu cioc și în loc să spui apocalipsă, pe gură îți iese ciocapi – ciocapilu, ciocapi – ciocapilu, mumu mu-mu-mu, momo-mama –mo-mo-ma-na-na. Brrrr!

Și dacă în filme statul intervine cu ce are mai bun, cu armata, cu forțele speciale, cu savanți și invenții sofisticate, cu sisteme de apărare concepute cu mult înainte din prevedere, apoi să fii sigur că în cazul salamizării nu s-a pregătit nimeni cu nimic, ba din contră, sunt organizații care chiar îi ajută cu bani, neștiind cît de mare e riscul în cazul în care se va produce mutația și hoardele de maneliști afectați de nebunia lui Salam vor invada străzile și vor face ravagii. Mai mult, dacă pentru bacili, virusuri, mutații genetice există seruri, există metode medicale de vindecare, nebunia asta este imună la tratamente și nu răspunde niciunei terapii. Doar moartea îi poate vindeca, cu toate că prevenția ar putea da roade peste așteptări. Un singur lucru mai poate aduce ameliorări, slăbiciunea pentru bani, aur, în general pentru bogăția brută. Aici există un punct slab, prin care ar putea fi controlați, însă singurii care-i controlează sunt cei care au banii și puterea și de cele mai multe ori sunt și ei afectați la rîndul lor, de o formă de salamizare cronică, binecunoscută și des întîlnită la politicieni. Din acest motiv salamizații și politicienii conviețuiesc și chiar se ajută reciproc, cei dintîi fiind însă doar folosiți ca unelte sau instrumente în jocurile murdare ale politicii.

Sunt sigur că salamizarea ar putea fi de fapt ceva care are la bază scenariile conspiraționiste. Virusul nu vine din mediile lipsite de control ale provinciei sau ale Ferentarilor și nu este o mutație apărută întîmplător în locurile considerate focare de infecție ca mahalalele, cartierele sărace ale metropolelor. Oricît ar fi natura de creativă n-ar fi putut concepe singură o nebunie atît de feroce și de distructivă, care ar putea distruge orice urmă de umanitate și cultură. Dileala asta e provocată conștient, dileala asta a apărut pentru că sunt persoane în funcții importante care să profite de pe urma ei. Adevărata nebunie nu e a lui Salam ci a acelora care ar putea avea cele mai mari avantaje din asta. Sunt aproape convins că doar sus, la cel mai înalt nivel, contagiunea a fost creată, din setea de control și dorința de a supune a celor care sînt însetați de putere și bani, fără număr. Sărăcia, incultura, lipsa de opțiuni, șomajul, proasta educație, sistemul defect de învățămînt, sistemul sanitar, toate astea nu sunt decît instrumentele care creează modelul perfect de mediu în care epizootia își face apariția, capătă forță și se poate răspîndi cu ușurința cu care febra aurului a cuprins atîtea milioane de oameni cu un secol în urmă.

Poate tocmai de aceea ar trebui să ne fie frică, fiindcă nu există nici o apărare, nimeni nu se preocupă de iminența unei infestări, nimeni nu vede cît de mare e amenințarea și cît de grave ar putea fi consecințele în cazul în care nebunia lui Salam s-ar răspîndi în cîteva zile pe întreg cuprinsul țării, afectînd toate instituțiile, toate categoriile sociale. Cum ar fi să vezi profesori de matematică cu aspect de manelist care încearcă să predea aritmetica unei gloate care urlă necontenit, dă din buci, dă din buci, alalalalalaaaahh! sau un profesor de engleză cu față de Salam care zgîrie pereții dar nu și urechile elevilor salamizați cu pabuhba, pabuhba, a venit nebunu de salam, cu sis-te-mu la-la-la! Cum e s-o vezi pe nevastă-ta care tocmai și-a tras niște silicoane cît pepenii, îndesată într-o rochie ca pasta de cremwurst în membrana artificială cum se aruncă într-un SLK, de gîtul unui bengos negricios, vizibil afectat de această inimaginabilă nebunie, avid de putere și sclavi, cum e să-ți vezi copiii turbînd lîngă televizorul pe care duduie nebunia lui Salam la intervale regulate, din zece în zece minute, ca un semnal care-i ține în viață?

E fuckin freaky!

Reclame
 1. iunie 25, 2014 la 12:47 am

  Buna ziua,

  sunt detinatorul domeniilor http://stepsintherightsdirection.com/ si http://learningtocare.net/, dar si http://thelongshot.org/

  Toate aceste site-uri au PR4. As vrea sa pun un link spre site-ul dvs. pe cele trei domenii. Avantajele unui link pe un site ce are page rank 4 este acela ca motoarele de cautare (google, yahoo, etc) ridica importanta respectivului site in cautari (veti urca pe primele pagini ale motoarelor de cautare)

  Ma intereseaza sa fac schimb de link-uri cu dvs. in sensul ca as dori sa va gazduiesc linkul pe oricare din domeniile prezentate mai sus sau chiar pe toate trei, iar dvs. sa gazduiti linkul site-urilor http://mobisimo.ro/ si https://cedoresti.wordpress.com/
  pe domeniul dvs.

  De asemenea, sunt de acord cu schimburi de guest-posturi in acelasi mod, daca doriti asta.

  Cu stima si interes,

  Ciprian Miron

  (v-as ruga sa trimiteti mail de confirmare pe office@mobisimo.ro daca doriti colaborarea)

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: