Prima pagină > Uncategorized > Munca bine făcută

Munca bine făcută

Munca bine făcuta este o analiza cu totul originală a modului cum fiecare dintre noi trebuie să înțelegem conceptul de performanță în carieră, ținînd cont și de principiile etice pe care munca fiecaruia dintre noi le ridică. Nu este suficient doar să fim buni în ceea ce facem, este nevoie să respectăm și munca depusă în ideea de a nu face compromisuri atît pentru noi, cît și pentru cei care beneficiază de rezultatele noastre.

Scrisa de o echipa de psihologi si sociologi redutabili, condusă de Howard Gardner, cartea se adreseaza tinerilor care se pregatesc sa intre in viata profesionala si, in general, celor care sunt in situatia de a lua decizii majore referitoare la propria cariera.

Munca bine făcută analizează din punct de vedere etic două tipuri de meserii, cea de cercetare și jurnalismul, în ideea că pornind de la aceste exemple, conceptul de muncă bine făcută se poate extinde la toate meseriile.

În cercetare, provocarea etică vine în momentul în care un cercetător devine angajatul unei firme de produse farmaceutice sau cosmetice, interesate mai mult de profit și vînzări cît de calitatea produselor. Același lucru se întîmplă și în jurnalism, cînd interesul este pentru rating, și nu pentru știri cu adevărat utile populației, de exemplu genul de știri de la ora 5, bombele mediatice sau știrile insuficient verificate, senzațiile.

Munca bine făcută este satisfacția că produsul tău folosește, este util și nu afectează pe ceilalți, este mulțumirea că vinzi iaurt făcut din lapte și nu din înlocuitori, cremwurști de pui și nu din resturi, șamd.

Reclame
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: